program 2001: science + fiction / tudomány és fikció nemzetközi médiaművészeti kiállítás rejtett paraméterek Erdély Miklós négy filmje update 2.0 összeállítás az 1997 és 2000 között Németországban készült médiaművészeti munkákból tudományos fikció a médiaművészetben nemzetközi szimpózium Intermédia a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszék diplomakiállítása partnerek

Magali Desbazeille - Siegfried Canto
Gondolkodsz, tehát követlek
(Tu Pense Donc Je Te Suis), 2000

Interaktív videoinstalláció

A látogató a padlóra vetített videoképen lépked. A képen járókelők láthatóak, akiket előzőleg alulról, egy átlátszó padlón keresztül vettek filmre. Amikor a látogató kapcsolatba lép a filmen látható járókelőkkel, azok legbensőbb gondolatai válnak hallhatóvá. A vetített járókelők talán valóban erre jártak, a látogatóhoz hasonlóan a hely emlékezetéhez tartoznak. Valamikori jelenlétük lenyomata a kép, amely így hamis tükörnek tűnik. A hallható hangfoszlányok és az "alatta" elhaladó emberek látványa zavarba ejtik a látogatót - talán őt is ekként lesik meg?
Magali Desbazeille (1971) francia művésznő a Le Fresnoy médiaközpont, a C3 Alapítvány és a Francia Intézet együttműködésének eredményeként vesz részt a kiállításon.