program 2001: science + fiction / tudomány és fikció nemzetközi médiaművészeti kiállítás rejtett paraméterek Erdély Miklós négy filmje update 2.0 összeállítás az 1997 és 2000 között Németországban készült médiaművészeti munkákból tudományos fikció a médiaművészetben nemzetközi szimpózium Intermédia a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszék diplomakiállítása partnerek











Atau Tanaka - Kasper Toeplitz
Global String, 1998
Interaktív installáció

Atau Tanaka és Kasper Toeplitz "Global String"-je a reális és a virtuális teret kapcsolja össze a zene segítségével. Az installáció lehetővé teszi, hogy a világ távoli pontjaival kapcsolatot teremtve, a néző másokkal közösen zenei harmóniákat hozzon létre. A művészek egy valós húr rezdüléseit alakítják át digitális impulzussá, és azt az Interneten keresztül a Linzben elhelyezett másik "húrvéghez" továbbítják. A Trafó nagytermében elhelyezett 15 méter hosszú húrt a performer-művész és a közönség is megszólaltathatja. Az akusztikai adatok mellett az éppen pengető látogató élőképe is az Internetre kerül.




Atau Tanaka (1963) jelenleg Tokióban élő japán-amerikai zeneszerző, médiaművész és performer. Performanszaiban a test gesztusait használja fel a zenei kifejezés szolgálatában. John Cage-dzsel és Fred Frith-szel közösen interaktív installációkat és CD-Romokat készített.

Kasper Toeplitz (1960) Franciaországban élő zeneszerző és basszusgitáros. A Sleaze Art elektronikus gitárzenekar alapítója.